Portfolio

BEHIND THE SCENES OF A PROJECT

FIRST CUSTOMER MEETING

Blow Up In Sicilian Land To Make Room For Hapiness

THE BRIEF

REDEVELOPMENT OF A FAMILY HOUSE FROM THE 1950S

PREVIOUS INTERVIEW WISHES : Family with two 10-12 years old children.
Madam loves to cook but doesn't want to be isolated in her kitchen.
Prefers to receive family and friends in a less formal and more friendly setting.
Modernize the house and expand the living space for family activities
And the occasional meetings.

1 ° Completely renovate the ground floor
2 ° Less formal dining room.
3 ° More functional kitchen.
4 ° Increase the living space for family / occasional activities.

CONSTRAINTS: Exterior walls and bathroom (staircase support) cannot be modified.
Access to the main entrance door / non-modifiable staircase door.

KEYWORDS… INSPIRATION: Family… design of spaces for everyday life.
Increase volumes.
Entrance staircase highlighted - focal point of the project.
Modernity.
Brightness

01- RESTRUCTURING OF SPACES

Project Validated By Client

02- LIGHTING SPACES STUDY

Extracted Files

03 - CHROMATIC PROPOSALS

COLOR PALETTE AND MATERIALS
Composition 3 - Validated by the customer

04 - PLANS

Plan 4 - Validated By The Client

05- TEXTILE CHOICES

Extracted Files